Werk gelijkmatig verdelen

Kort geleden keek en luisterde ik geboeid naar de College Tour met Richard Branson als gast. Overbodig om toe te lichten misschien, maar toch: Niet lijkt onmogelijk voor de Britse zakenman Sir Richard Branson, het hart en brein achter onder meer het succes van Virgin Records.

In de tv-uitzending beantwoordde hij vele vragen van de aanwezige studenten en vertelde hij geanimeerd over zijn belevenissen. Mij is vooral bijgebleven wat sir Richard ziet als mogelijke oplossing voor de crisis waarin we ons bevinden. Hij denkt dat het verdelen van het beschikbare werk over de beschikbare mensen een goede oplossing is. Dat klinkt als muziek in mijn oren; binnen de lean filosofie is gelijkmatig verdelen immers een belangrijk thema.

De meeste overheidsorganisaties hebben te maken met behoorlijke taakstellingen, die veelal bereikt moeten worden door het terugdringen van het aantal medewerkers.

Wat nu als we eens beginnen met het bepalen hoeveel uren we beschikbaar hebben om aan de taakstelling te voldoen en die uren vervolgens zo gelijkmatig mogelijk verdelen over de beschikbare mensen? Als we dat combineren met het steeds effectiever en efficiƫnter inrichten van onze werkprocessen, zou dat weleens een hoop winst kunnen opleveren.

Natuurlijk realiseer ik me dat we misschien hier en daar een dikke beer op onze weg zullen tegenkomen. Zou dat een geldige reden zijn om ons te laten weerhouden?