Standaarden en continue verbeteren

‘Zonder standaard geen verbetering’, zeggen Lean beoefenaren. De inrichting van de werkplek biedt het fundament om het werk op de best bekende en mogelijke manier uit te voeren, zodat het team de juiste kwaliteit, op tijd en tegen de laagst mogelijke kosten levert. Maar hoe zorg je er nou voor dat deze standaard inderdaad iedere dag weer een beetje beter wordt?

Sit-ins zijn een beproefd concept om daadwerkelijk vorm te geven aan gestructureerde procesverbetering met het team en de leidinggevenden. Tijdens deze Lean Short Track oefen je met de ontwikkeling en verbetering van standaarden, aan de hand van een simulatie. En leer je hoe je met het team een sit-in vorm geeft, hoe je de regels daarvoor vast stelt, de frequentie en de rolverdeling bepaalt. Je verlaat deze Short Track met een aanpak voor het opzetten van Sit-ins in jouw organisatie, waarmee je direct aan de slag kunt.

Programma:

  1. Introductie Standaarden en verbeteren
  2. Simulatie en reflectie
  3. Vormgeven van je eigen sit-in
  4. Eigen implementatieplan

Deze Lean Short Track wordt elke 1ste maandag van de maand aangeboden als open inschrijving en kan ook in huis op maat worden aangeboden.