Leidinggeven in een lean en agile organisatie

Het leiden van sit-ins, het faciliteren van dagstarts en het coachen bij de Verbeterkata en bevorderen van een cultuur van continu verbeteren, vraagt om een andere manier van leidinggeven. De leidinggevende in een Lean organisatie is meer dienend dan sturend. Meer onderwijzend dan bepalend. Meer luisterend dan sprekend. Meer probleemoplossend dan delegerend. Voor sommigen is dat heel anders dan men gewend is. En dus niet persé heel makkelijk en vanzelfsprekend.

Het helpt als jouw leidinggevenden in deze verandering begeleid worden door een ervaren coach. Die kun je natuurlijk inhuren. Maar hoe zou jij die rol kunnen invullen? Wat is die rol precies? Wat vraagt lean van de leidinggevenden? Welke verandering hebben ze door te maken? En wat vraagt dat van jou als coach?

In deze Lean Short Track leer je hoe de leidinggevende zijn rol in een lean organisatie het best kan invullen en welke vaardigheden en stijlen daarbij van pas komen: van de leidinggevende en de coach. Je brengt in kaart waar jouw leidinggevenden nu staan, inventariseert leerpunten voor  hen en voor jou zelf als coach. Tenslotte bepaal je een aanpak voor het eerste leerpunt, zodat je daar na de Short Track direct mee aan de slag kunt. Je leert bovendien de methode om desgewenst ook met de volgende leerpunten zelfstandig aan de slag te gaan.

Programma:

  1. Voorstelronde en introductie
  2. Leiderschapsmodel
  3. Lean leiderschap
  4. Assessment huidige situatie
  5. Ontwikkelingsagenda
  6. Reflectie en samenvatting

Deze Lean Short Track wordt elke 4e maandag van de maand aangeboden als open inschrijving en kan ook in huis op maat worden aangeboden.