Dagstart, kanbanborden en verbeterdialoog

Een van de krachtigste routines in een Lean of Agile organisatie is de dagstart (ook wel scrum, standup meeting, ochtendgebed, genoemd). Als je die goed uitvoert en voorziet van de juiste data, dan elimineert deze routine alleen al 80% van alle afleiding van medewerkers en teams. De meeting zorgt voor rust en stabiliteit in het team en borgt dat het team inderdaad met de juiste zaken en op de juiste manier bezig is. Maar het goed uitvoeren van zo’n dagstart is wel een kunst. Wat doe je wel? Wat doe je niet? Hoe zorg je ervoor dat iedereen betrokken is en een nuttige bijdrage levert die leidt tot een verbeterdialoog?

In deze Lean Short Track leer je hoe je een goede dagstart begeleidt: hoe je jouw team helpt om de richting te bepalen, hoe je voortgang daarop in beeld brengt, waar prestatie indicatoren aan moeten voldoen, hoe je de data verzamelt, zonder dat je in nog meer bureaucratie verzandt, hoe je met je team een kanbanbord ontwerpt en onderhoudt.

Programma:

  1. Introductie dagstart en verbeterdialoog
  2. Kanban borden en prestatie indicatoren
  3. De verbeterdialoog oefenen   
  4. Vertaling naar eigen werkomgeving

Deze Lean Short Track wordt elke 2e maandag van de maand aangeboden als open inschrijving en kan ook in huis op maat worden aangeboden.